Roffa Mon Amour productie stage 2024

Roffa Mon Amour productie stage
Hoe laat komen de sprekers aan? Hoeveel vrijwilligers zijn al ingeroosterd? Is de techniek klaar? En wat gaan we eten met de crew? Film uitverkocht? Eerst kijken of we extra zitplaatsen kunnen creëren, dan gaan we proosten! Popcorn op? Geen probleem, ik zit al op de fiets! Als productie stagiaire leer je wat er allemaal komt kijken bij een filmfestival organiseren.

Over Roffa Mon Amour
Roffa Mon Amour is een openlucht filmfestival in augustus in Rotterdam. Door het jaar organiseren we diverse film events in samenwerking met partners en er zijn samenwerkingen met onderwijs.

Het is de missie van Roffa Mon Amour om jonge mensen (18-38 jaar) te raken met een kleurrijk en uitdagend filmprogramma en hen te stimuleren in hun filmsmaakontwikkeling. Roffa Mon Amour verbindt film met publiek. Op magische locaties waar normaal geen films worden vertoond brengt Roffa Mon Amour jonge mensen samen om cinema te ontdekken (zoals een dakpark, drijvend gebouw of beeldentuin). Sinds 2013 is het filmfestival onmisbaar op de culturele agenda in Rotterdam. Het festival presenteert een rijk buffet aan filmsmaken die op dat moment nergens anders op het witte doek te zien zijn en divers zijn in
land van herkomst, genre, taal, cultuur en onderwerp.


Over de stage
Kun jij onze bezoekers een fantastische filmavond verzorgen die tiptop geregeld is? Wil je meedraaien in de productie van een filmfestival en filmevents? Ben je echte aanpakker? Hou je van organiseren, ben je gestructureerd en wil je graag betrokken worden in het volledige productionele proces? Dan is deze stage iets voor jou!

Wat ga je doen?
– Je ondersteunt de producent in alle facetten van het productionele proces;
– Je denkt mee over de ideale avond voor onze bezoeker en komt met nieuwe input;
– Je maakt draaiboeken en materialenlijsten en bewaakt deze;
– Je ondersteunt de producent in het onderhouden van contact met leveranciers en partners;
– Je ondersteunt de producent in het opzetten- en bewaken van het ticketingsysteem;
– Je ondersteunt de producent in de werving en het inroosteren van vrijwilligers;
– Tijdens het festival ben je verantwoordelijk voor een eigen onderdeel (denk aan tickets, vrijwilligerscoördinatie, techniek klaarzetten).

Naar wie zijn we op zoek?
– Je bent enthousiast, houdt van organiseren en gaat gestructureerd te werk;
– Je volgt een relevante opleiding en hebt affiniteit met film;
– Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands;
– Je werkt graag in teamverband, bent flexibel en zelfstandig, neemt graag initiatief en houdt van nieuwe dingen leren;
– Je bent communicatief sterk en vindt het leuk om contacten met verschillende partners, leveranciers en vrijwilligers te onderhouden;
– Je hebt goede kennis van Microsoft Office en Google Drive;
– Je bent 2-3 dagen per week beschikbaar in de maanden maart, april, mei, juni, juli en augustus en september. Vaste teamdag is woensdag. Overige dagen in overleg.
– Je bent beschikbaar in het weekend voor events vanaf maart t/m juli.

Wat neem je straks mee na je stage?
– Je doet werkervaring op in een jonge dynamische organisatie met een netwerk binnen de filmindustrie en in Rotterdam;
– Je krijgt de kans om mee te werken aan de productie en totstandkoming van een filmfestival, waarbij je veel ruimte krijgt om ideeën aan te dragen;
– Je gaat ontdekken waar jouw talent ligt binnen een organisatie en werkt in een leuk, klein team op een fijne werkplek;
– Er is een vergoeding beschikbaar voor werkdagen tijdens het festival.

Organisatie en inclusie
Bij Roffa Mon Amour staat film en het enthousiasme voor dit medium voorop. We vertonen films van over de hele wereld, van, voor en door iedereen.Het festival wordt georganiseerd door een klein, gedreven team, waarin iedereen de kans krijgt zich breed te ontwikkelen en te ontdekken waar persoonlijke talenten liggen. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht je achtergrond, religie of voorkeur.

Ben je enthousiast geworden?
Stuur ons dan een mail (of video!) naar work@roffamonamour.com waarin je je motivatie en ervaring toelicht. Stuur daarbij ook je CV mee. We horen graag wie je bent, waarom je deze stage graag zou willen doen en wat je wilt leren. Bij twijfel, mail ons vooral! We leren je graag beter kennen.